פטור רטרואקטיבי מתשלום ארנונה בשל ידיעתה הפוזיטיבית של הרשות המקומית בדבר מצבו ההרוס של הנכס

לוגו המשרד של אהוד פורת בצבע כחול

סעיף 330 לפקודת העיריות [נוסח חדש] קובע פטור מתשלום ארנונה לנכס אשר ניזוק או נהרס במידה שאי-אפשר לשבת בו, ועל כן אינו בר חיוב בארנונה. לפי הסעיף, פטור יינתן רק מיום בו קיבלה הרשות המקומית הודעה מהנישום בדבר מצבו של הנכס – פטור רטרואקטיבי לא יוענק לנישום שהתעכב במסירת ההודעה. עתירה מנהלית שהגיש משרדנו נגד עיריית בת-ים הובילה להענקת פטור רטרואקטיבי לעותרת.

מאת : עו״ד ונוטריון אהוד פורת

מאמר מס׳ 10

בכדי לזכות בפטור מארנונה, יש לעמוד בשלושה תנאים מצטברים: (1) הנכס נהרס במידה שאי-אפשר לשבת בו; (2) אין יושבים בו; (3) נמסרה הודעה לעירייה.

משרדנו יצג עותרת בעתירה מנהלית שהוגשה כנגד עיריית בת-ים. בחודש דצמבר 2015, החלה העותרת בביצוע פעולות שיפוץ והריסה בנכס שבבעלותה. במסגרתן, התבצעו עבודות הכוללות החלפה של הרצפה, מערכות האינסטלציה והחשמל, שבירת קירות פנימיים – קרי, הנכס היה הרוס לחלוטין ולא ניתן היה לשבת בו.


העותרת מסרה את הודעתה לעירייה באיחור, רק בחודש אפריל 2016, ולכן קיבלה חיובי ארנונה עבור החודשים דצמבר 2015 – מרץ 2016 בסך של כ-40,000 ₪, וניתן פטור החל מחודש אפריל.


משרדנו גילה, כי בחודש ינואר 2016 (כחודש לאחר תחילת העבודות), מפקח בינוי מטעם העירייה ביצע ביקורת בנכס ההרוס. נוסף על כך, עוד באותו החודש, רשמה הועדה המקומית לתכנון ובניה של עיריית בת-ים הערת אזהרה בלשכת רישום המקרקעין בדבר ביצוע עבודות הריסה המתבצעות בנכס.

אם כן, החל מחודש ינואר 2016, ידעה עיריית בת-ים היטב, כי הנכס הרוס, וכי לא ניתן לשבת בו.

נטען על-ידנו בעתירה שהוגשה, כי החל מחודש ינואר 2016, לעיריית בת-ים הייתה ידיעה פוזיטיבית על מצבו של הנכס, וכי התעלמותה מעובדות אובייקטיביות, ועמידתה הדווקנית על אי-מתן פטור רטרואקטיבי, עולים כולם לכדי חוסר תום לב.

עוד נטען, כי בעע"מ 8804/10 חלקה 6 בגוש 6950 בע"מ נ' עיריית תל אביב-יפו, קבע בית המשפט העליון, כי: "ייתכנו מקרים בהם לרשות מקומית תהיה ידיעה פוזיטיבית שנכס כלשהו בתחומה אינו ראוי לשימוש, שאז ניתן יהיה להקל בדרישת ההודעה ולא לפרשה בדווקנות".

סוף דבר: עיריית בת-ים ביקשה למחוק את העתירה ובתמורה תעניק לעותרת פטור רטרואקטיבי החל מחודש ינואר 2016. הסכמה זו קיבלה תוקף של פסק-דין.

ניתן לפנות בעניין זה לעו"ד אורן אהרוני ממשרדינו, אשר מתמחה בתחום זה.

ניתן לשתף את המאמר לפלטפורמה שתבחרו
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Leave a Comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוגו החברה שלנו

אנחנו כאן לכל שאלה

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

כל הזכויות שמורות למשרד אהוד פורת ושות׳. Ehud Porat & Co

2023