בית משפט לענייני משפחה ביטל הסכם מקפח בין אחים, ביטל פסק בורר וקיבל תביעה כספית של האחות כנגד האח

לוגו המשרד של אהוד פורת בצבע כחול

בית משפט לענייני משפחה דחה תביעת אח לאישור פסק בורר כנגד אחותו, קיבל את תביעת האחות לביטול ההסכם בין הצדדים, השבת סכומים שקיבל האח מהאחות, ביטול פסק בורר וכן דחה תביעה לפסק דין הצהרתי כנגד חברה בבעלות בעלה של האחות ושותף נוסף. בנוסף, נפסקו לאחות הוצאות בסך 30,000 ש"ח.

מאמר מס׳ 09
ספטמבר 2022
אביהם המנוח של אח ואחות מאזור הדרום הותיר אחריו עסק בעייתי ומרובה חובות. עורך דין משותף לצדדים ערך הסכם (ללא הגבלת זמן) לפיו לאח אסור לעבוד בעסק ואילו האחות תקים חברה חדשה ותתחלק עם האח במחצית רווחי החברה.
לימים, עקב התנהלות כוחנית של האח, ניתנה ע"י האחות הודעת ביטול להסכם, זמן סביר מראש. האח פנה לעורך הדין שניסח את ההסכם על מנת שישמש כבורר, בהתאם למינוי שמינו אותו הצדדים במסגרת אותו הסכם.
בפני בית המשפט לענייני משפחה התנהלו 5 תיקים:
א. תביעת האח לאישור פסק בורר שניתן לטובתו.
ב. תביעת האחות לביטול פסק הבורר.
ג. תביעת האחות לביטול ההסכם עם אחיה.
ד. תביעת האחות להשבת סכומים שקיבל האח.
ה. תביעת האח כנגד חברה בבעלות בעלה של האחות ושותף נוסף, לפיה מדובר באותו עסק (הרמת מסך).
בתום 3 שנות דיונים ניתן פסק דין כולל בחמשת התיקים, לפיו התקבלו כל טענות האחות, שיוצגה ע"י עו"ד אהוד פורת ממשרדינו, ונדחו כל טענות האח.

בכל הקשור בתביעת האחות לביטול ההסכם, נפסק כי האחות הצליחה להוכיח כי התנהגותו המחפירה של האח, מהווה הפרה בוטה של ההסכם, בו התחייב האח, בין היתר, "לנהוג ביושר ובהגינות" ולפיכך בדין בוטל ההסכם ע"י האחות.

בכל הקשור לתביעה לביטול פסק הבורר, נפסק כי הוכח שאף צד לא הגיע לדיון הבוררות שנקבע ולא ניתן לקיים הליך בוררות ללא נוכחות אף אחד מן הצדדים, כלל לא הוגש כתב תביעה לבורר, הבורר נתן את פסק דינו 3 חודשים לאחר המועד שבו זומנו הצדדים (ולא הגיעו) הבורר היה נתון בניגוד עניינים בשל הקשר עם האח, הבורר פסק בניגוד להוראות ההסכם ובכך חרג לחלוטין מסמכויותיו. נפסק כי במצב דברים זה אין כל תוקף לקביעת הבורר לפיה האח זכאי למחצית מהמניות ודי בכך כדי להורות על ביטול פסק הבורר.

בכל הקשור להשבת הכספים מהאח לאחות, נפסק כי לאור סעיף 9 לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), מחויב האח להשיב לאחות את הסכומים שקיבל, בסך 112,000 ₪.
עוד נפסק כי בגין כל ההליכים ישלם האח לאחות 30,000 ₪ בגין שכ"ט עורך דינה.

ניתן לשתף את המאמר לפלטפורמה שתבחרו
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp